LILLA BERUSALEM

LBS003: Lilla Berusalem

Vita Bergen

Man kunde se den komma närmre & närmre för var dag som gick, ända tills de varma vindarna söderfrån blåste vinddrag genom öppna fönster. Äntligen hade den anlänt. Sommaren. I ett enda andetag exploderade världen i en ymnig färgpalett av smaragd, salvia & chartreuse.

En av naturens kraftfullaste handlingar lämnar oss häpnade år efter år. Nu är det vår tur att ge tillbaka till en årstid som gett oss så mycket. Våra första gräsfläckar efter fotbollsmatcherna som pågick till sena morgnar. Våra första skrubbsår på knäna efter skateboardåkningen.Våra första kyssar på skolgården, med det där skumma, hembrygda vinet i blodet.

Men framför allt Vitabergsparken. När juni så sakteliga glider in i juli känns aldrig livet så rosaskimrande som när man möter den soldränkta sommarkvällen i Vitan. Nu börjar vi leva igen.


Det här är alltså vårat sätt att tacka sommaren & Vitabergsparken, för alla dagar & nätter vi har fått spendera under dess himmel, dess gräs. Med en keps, för fantastisk för att beskrivas med ord, och en låt som får den där flaskan mousserande att kittla lite extra och de där sista trappstegen upp mot parken fjäderlätta.


Forza la Vita!

Vita Bergen Vita Bergen Vita Bergen